Kunder & Projekt

Ta del av våra kunders berättelser! Få inspiration och läs om hur hur vi skapat olika lösningar åt dem. Möjligheterna är oändliga!

Krook & Tjäder

”Det blir snarare billigare än att hantera det själv”

Söker du också efter en prisvärd nätverkstjänst – till fast pris – som bara funkar?

När den välkända arkitektbyrån Krook & Tjäder letade efter en ny driftpartner för sin nätverksinfrastruktur var snabb, personlig support och prestanda i toppklass de viktigaste kraven.

– Och om man slår ut det så ser man att det är snarare billigare än att hantera det själv, säger Tommy Sundlin, IT-manager på Krook & Tjäder.

– Innan hade vi en annan leverantör och när något inträffade som man inte kunde lösa själv – så försökte man ringa och ibland fick man inte tag på rätt person vilket resulterade i ett stopp – en flaskhals. Med QLS är det stor skillnad, för det första vet vi den exakta kostnaden och här ingår både hårdvaran, licensen och den närvarande supporten – ja, alltsammans! Dessutom svarar de när man ringer…, fortsätter Tommy Sundlin.

Att QLS kunde erbjuda en fast månadsavgift under hela avtalsperioden utan någon startkostnad var också en starkt bidragande faktor till varför Krook & Tjäder valde QLS som leverantör.

QLS quality solutions AB valdes ut som leverantör av nätverk som tjänst baserat på Ciscos Meraki-produkter. Med lång erfarenhet av kunder i samma bransch som Krook & Tjäder känner QLS väl till de krav som ställs på infrastrukturen då det flyttas tunga filer för rendering, arkitekterna arbetar med flex-platser och inte sällan på andra ställen än kontoret. 

Projektet avsåg byte av all intern infrastruktur till en SD-WAN lösning med Merakis MX-serie tillsammans med Core- och desktop switchar och accesspunkter, naturligtvis även dessa från Cisco Meraki. Vikten av åtkomst till filer och projekt oavsett var den anställde befinner sig utan att tumma på säkerhet utgjorde basen för Krook & Tjäders kravspecifikation på nätverket.

Med nätverk som tjänst från QLS skräddarsys utrustningen för respektive kontor, en WiFi-design produceras för dimensionering av det trådlösa nätverket, ny IP-plan implementeras och en vlan-struktur för segmentering av nätverket skapas. QLS hanterade även den fysiska installationen på tio kontor under en ambitiöst schemalagd implementationsperiod.

Tommy Sundlin

Tommy Sundlin, IT-manager på Krook & Tjäder.

Prisvärd nätverkstjänst: ”En klar förbättring”

För Krook & Tjäder har denna förändring inneburit först och främst att intern IT kan fokusera på verksamhetsnära insatser som utvecklar företaget i stället för att underhålla ett nätverk som var svåröverskådligt och komplicerat att felsöka.

Direktkontakt med QLS certifierade tekniker, oöverträffad visibilitet med full stack Meraki och den proaktivitet som nätverksplattformen ger är andra fördelar. I konceptet ingår all hårdvara, licenser, konfiguration, support och felsökning till fast pris under hela avtalsperioden.

Enligt IT -manager Tommy Sundlin upplever alla användare en klar förbättring. 
– Alla tycker det är en klar förbättring…och jag tycker det är skönt att slippa den biten, säger han.

Dags att säga hej!

Som kund hos QLS får du snabb och personlig service på nolltid. Hör av dig så hjälper vi dig och din organisation till en nätverks- och säkerhetslösning i världsklass.

QLS quality solutions AB

Address: Slakthusgatan 6, 415 02 Göteborg
Tel: +46 (31) 320 45 82
Email: [email protected]

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.